NOVI PAZAR – Odbojkašica iz Novog Pazara, srednji bloker obrenovačkog TENT-a Hena Kurtagić nalazi se na spisku seniorske reprezentacije Srbije, koju od 1. juna do 15. juna očekuju treninzi u Beogradu i Ubu.

Selektor aktuelnog svetskog i dvostrukog uzastopnog Zoran Terzić pozvao je na mini-pripreme 39 odbojkašica, a među njima je i 15-godišnja Novopazarka visoka 193 centimetra, koja je u sezoni 2019/2020 osvojila šampionsku titulu sa ekipom TENT-a.

U Sportskom centru Voždovac na Banjici treniraće tehničari Maja Ognjenović, Bojana Drča i Slađana Mirković, korektori Tijana Bošković i Ana Bjelica, libero Teodora Pušić, blokeri Milena Rašić, Stefana Veljković, Mina Popovič i Maja Aleksić, kao i primači Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović i Sara Lozo.

U dvorani na Ubu pripremaće se tehničari Ana Jakšić, Anđela Veselinović, Nina Mandović i Andrea Tišma, korektori Vanja Bukilić, Vanja Savić, Sara Carić i Tara Taubner, libera Bojana Gočanin i Sanja Đurđević, blokeri Hena Kurtagić, Jovana Kocić, Jelena Delić i Minja Osmajić, te primači Milica Tasić, Mina Mijatović, Ana Pejičić, Isidora Kockarević, Barbara Batinić, Jovana Ćirković, Jovana Cvetković, Sonja Danilović i Sara Marinković.

Podsećamo, Odbojkaški savez Srbije proglasio je krajem prošle godine Hena Kurtagić za najperspektivniju odbojkašicu u državi.

M. Minić