Tutin – Direktor Sandžačke tv mreže iz Tutina, Amir Numanović, izjavio je danas da lokalna vlast u tom gradu predvodjena predsednikom te opštine Kenanom Hotom želi da ugasi tu tv stanicu.

Numanović je izjavio da je tokom sinošnjeg intervjua bivšeg poslanika SDA Sandžaka koji na izbore u toj opštini izlazi samostalno “osujećeno više pokušaja ometanja singala te tv stanice”

On je optužio predsednika opštine Kenana Hota, smatrajući ga odgovornim i za “sazivanje današnje hitne sednice Opštinskog vijeća, na kojoj je od komunalne inspekcije traženo da pronađe način za uklanjanje antenskog sistema te TV sa objekta Doma kulture”.

Kako kaže Numanović, pošto je Bajro Gegić napustio SDA i oformio posebnu izbornu listu, lokalna vlast je počela da vrši pritisak na tu televiziju.

“Proteklih dana opštinski čelnici, predvođeni odlazećim predsednikom Kenanom Hotom zvali su i obilazili novinare i ostale radnike naše televizije nudeći novac i radna mesta u opštinskoj upravi. U tim nečasnim poslovima uspeli su da otkupe dva radnika naše televizije”, naveo je direktor Numanović.

Sandžačka TV mreža iz Tutina morala je nedavno da napusti zakupljeni prostor tutinskog Doma kulture, pošto ga je lokalna samouprava prodala.

Sandžačka tv mreža je bila dugo godina u funkciji SDA Sandžaka za vreme vladavine pokojnog predsednika opštine Šemsudina Kučevića koji je bio predsednik te opštine više od 20. Godina a koji je i osnovao tu tv stanicu.