BEOGRAD – Lider Pokreta Dveri Bosko Obradović incidente koje su poslanici Dveri pravili ispred i u holu skupštine nazvao je “ustankom protiv vlasti”, a svoje poslanike je nazvao pobunjenim ljudima.

Posle nereda koje su izazvali, Obradović je novinarima rekao da poziva građane širom Srbije na proteste, odnosno da sutra u 19 časova dođu na gradske trgove u svim opštinama i gradovima svojim vozilima, da formiraju kolone i protestuju do 20.05 časova.

Pošto su pred kamerama pocepali lažne novčanice od po 100 evra, Obradović je rekao da na taj način poručuju vlasti i predsedniku Srbije da oni nisu na prodaju već “pobunjeni ljudi”.

Obradović tvrdi da vlast svaki dan izvodi “drzavni udar”, a u prilog tome naveo je izmene dva izborna zakona koja su danas na dnevnom redu parlamenta, i to 45 dana pre izbora.

Obradović je na kratko prekinuo konferenciju za novinare, jer je u tom trenutku u zgradu ulazio lider LDP-a Čedomir Jovanović kome su pristalice Dveri počele da viču: “Izdao si Kosovo, pogledaj se na šta ličiš, kradeš na 20 godina, narkomanu jedan, Čedo, lopove”.