NOVI PAZAR – Delegacija Grada Novog Pazara obišla je radove na izgradnji vrtića na Šestovu.

„Očekujemo da radovi na Šestovu budu gotovi na jesen. Stvara se potreba za izgradnjom novih vrtića što pažljivo pratimo, stvarajući iz godine u godinu sve bolje uslove za najmlađe. Izgradnja vrtića na Šestovu je u završnoj fazi, u toku godine radićemo na potpunoj rekonstrukciji obdaništa u centru grada, kod OŠ „Bratstvo“, što će znatno povećati kapacitete za smeštaj dece. Vrednost projekta, koji finansira Svetska banka u saradnji sa Ministarstvom prosvete je oko milion eura“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući tokom obilaska radova na izgradnji vrtića, da je pažnja usmerena kako na stvaranju novih, tako na modernizaciju i proširenje kapaciteta u postojećim obdaništima.

„Izdvajamo, u cilju stvaranja najboljih uslova za našu decu, iz godine u godinu sve više sredstava. Želimo da unapredimo kvalitet obrazovanja, ka čemu smo dugoročno usmerili značajne resurse. Prošle godine smo imali potpunu rekonstrukciju Gimnazije, što je investicija vredna oko 70 milona dinara, rekonstrukciju OŠ „Stefan Nemanja“ od pola milona eura. Ove godine započeli su radovi na rekonstrukciji OŠ „Bratstvo“, sa izgradnjom školskog bazena, što je jedna od najvećih investicija u obrazovanje. Očekujemo početak radova na rekonstrukciji i uređenju OŠ „Desanka Maksimović“. Grad je, da podsetim, kupio parcelu za potrebe izgradnje nove osnovne škole u naselju Šutenovac, čime želimo da smanjimo broj učenika u školama i omogućimo rad u dve smene“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Direktorka Predškolske ustanove „Mladost“ Sabina Hoćanin podsetila je da su u okviru objekta na Šestovu završeni radovi na parternom uređenju i postavljanju potpornih zidova neophodnih zbog bezbednosti dece.
„Deo pristupnog puta je završen, uskoro će i ostatak biti priveden kraju. Nakon toga nas očekuje otvaranje vrtića, za šta je Grad obezbedio sve što je neophodno. Kapacitet objekta je 150 mališana, što će znatno rasteretiti objekat kod autobuske stanice“, kazala je direktorka Predškolske ustanove „Mladost“, Sabina Hoćanin.