NOVI PAZAR – Značajna investicija turske “Doguš grupe” u razvoj sportske infrastrukture realizuje se kao deo ugovora podrške gradu, potpisanih tokom poslednje posete predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana Novom Pazaru.

“Više ekipa radi na terenu kako bi bili ispoštovani rokovi. Grad ima četiri supeligaša, što iziskuje da se hala “Pendik” rastereti. Sportisti rezultatima zaslužuju velelepnu dvoranu. Potpunom rekonstrukcijom hale mnogo dobijaju i učenici OŠ “Vuk Karadžić”, koja se nalazi u neposrednoj blizini. Oni će dobiti fiskulturnu salu koju do sada nisu imali, a reč je sa školom sa najviše učenika ne samo u gradu, već u celoj Srbiji”, kazao je gradonačelnik, ističući da će u okviru dvorane biti opremljena i sala za borilačke sportove.

“Zaokružujemo sportsku infrastrukturu koja je među najboljima u zemlji. Nastavićemo da unapređujrmo uslove i za profesionalne sportiste i za rekreativce, kako u centru grada, tako u perifernim naseljima”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Na postojećem objektu, ojačana je kompletna zidna i zamenjena krovna konstrukcija, postavljen sistem za ventilaciju, razvedene nove elektručne instalacije, što je samo deo predviđenih radova.

Direktor Sportsko sajamske ustanove “Pendik”, Enes Pljakić ističe da je rekonstrukcija sportske dvorane “Izudin Šušević” od neprocenjive važnosti za sve koji se zalažu za razvoj lokalnog sporta i zdravog načina života.

“Izuzetno značajna investicija. Očekujemo da za oko dva meseca budu završeni svi radovi, započeti na inicijativu ministra Rasima Ljajića.

Naši sportisti dobijaju uslove kakve klubovi i pojedinci iza kojih su istorijski značajni uspesi, i zaslužuju”, kazao je Pljakić.