PRIJEPOLJE – Кosi Tomašević (57) iz Prijepolja, koja je osumnjičena za podmetanje požara u nekoliko stambenih objekata u naselju Suvodo, određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Ovu informaciju potvrdila je portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju, Jasminka Bošković.

Zoran Tomašević suprug osumnjičene Kose, kaže da je njegovoj ženi bila nuđena nagodba o priznanju krivice, uz uslovnu i novčanu kaznu, međutim ona to nije prihvatila jer smatra da je nevina i da će to dokazati na sudu, pa je nakon te odluke očekuje legalni parnični postupak.

– Nudili su joj da sedam meseci nosi nanogicu i da plati 50.000 dinara, ako prizna krivicu. Ona je to kategorički odbila, jer kaže da nije kriva. Rekla mi je da će ležati na robiji koliko god da treba, ali da će dokazati da je nevina i da nema ništa sa požarima koji su nam se desili – rekao je Кosin muž, Zoran Tomašević.

U prijepoljskom naselju Suvodo, misteriozni požari dešavaju se već mesecma unazad, kada su uprkos isključenoj električnoj instalaciji goreli štekeri i kućni aparati u kući Zorana Tomaševića, Željka Obradovića koji je Кosin rođeni brat, i još jednoj komšijskoj kući.