BEOGRAD – Skupštinske stepenice i plato ispred njih u poslednje vreme funkcionišu poput svojevrsnog medija centra, gde se obraćaju poslanici i vlasti i opozicije, odigravaju politički performansi, pa su danas, tako, u isto vreme Dveri držale pres konferenciju, a predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM Sima Spasić preko megafona tražio za kidnapovane i ubijene.

Obradović je, inače, u jednom trenutku prekinuo konferenciju za novinare i prišao pripadniku skupštinskog obezbeđenja u Skupštini, nakon čega su se on, Kostić i novinarske ekipe popeli na stepenice, gde je konferencija nastavljena.

Štrajkačima iz Dveri pridružuje se i podpredsednik Izvršnog odbora Romske partije Goran Stanojević, najavili su iz te stranke.

On će štrajkovati zbog odbijanja policijskog službenika u Lazarevcu da primi krivičnu prijavu od njega povodom pretnji srmću koje mu je nedavno uputilo N.N. lice.

Oni su juče već podneli Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu da su Stanojeviću putem telefona upućene pretnje smrću, uz uvrede na etničkog osnovi.

Predstavnici Saveza za Srbiju, koji su u “punom sastavu” bili pre podne kod RIK, došli su na stepenice da podrže Boška Obradovića, izumijaući lidera DS, Zorana Lutovca, kojeg tu nije bilo.

Narodna poslanica i funkcioner Ðilasove S SP Ana Stevanović danas je obavestila novinare da joj na mail nije odgovoreno, a da je u dva navrata usmeno odbijen njen zahtev da se omogući pojedinim poslanicima da dođu i svojim prisustvom pruže podršku Bošku Obradoviću.

„Tražila sam da se smenjujemo i budemo uz Boška Obradovića koji štrajkuje glađu tražeći dijalog i da izbori budu odloženi. Hteli smo da ga podržimo u njegovom nadljudskom gestu. Na moj prvi mail nikada nije odgovoreno”, kazala je Stevanović.

U drugom mail-u, kako kaže, tražila je da dođu do ispred Skupštine, a ne unutra, ali i to je odbijeno.

Juče je pred skupštinom profesorka srpskog jezika iz Novog Sada, Ena Nedić spalila u znak protesta fakultetsku i razne druge diplome, koje je dobila tokom školovanja.

Ona je poručila da je njena diploma obesmišljena, jer mladi i školovani ljudi nemaju perpsektivu u Srbiji, te zbog svega što se dešava u zemlji, uključujući urušeni sistem vrednosti.

Za pojedine ministre je rekla da su na funkcijama “iz sumnjivih razloga” i rekla da joj ne treba posao u ovakvom sistemu.