Naslovna srbija Novi Pazar U Novom Pazaru nije bilo otpuštanja radnika tokom vanrednog stanja

U Novom Pazaru nije bilo otpuštanja radnika tokom vanrednog stanja

NOVI PAZAR – Tokom vanrednog stanja u Srbiji broj nezaposlenih u Novom Pazaru nije povećan, čak je neznatno i smanjen, što ukazuje da nije bilo otpuštanja radnika, objavio je danas novopazarski Radio Sto plus.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, u Novom Pazaru je krajem februara bilo 20.627 nezaposlenih, a na kraju aprila 20.603.

Portparolka filijale te službe Aida Bojadžić rekla je Radiju Sto plus da su se tokom vanrednog stanja i uvodjenja elektronskog prijavljivanja, prijavile ukupno 164 nezaposlene osobe u Novom Pazaru, a u Tutinu 59.

“To je dobar signal, da su poslodavci sa ovog područja bili strpljivi i humani u ovoj teškoj situaciji. Veoma je bitno da nemamo najava da će biti većeg otpuštanja”, rekla je Bojadžić.

Medju 180 elektronskih zahteva za razne programe Službe zapošljavanja, najveće interesovanje je bilo ;za program stručne prakse i samozapošnjavanja, i za program za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih, rekla je Bojadžić.

Ukazala je da će ta služba nastaviti elektronsku komunikaciju s gradjanima, a da je dolazak u filijalu rezervisan samo za pojedine slučajeve kod kojih je to neophodno, uz primenu sanitarnih mera zbog pandemije.

Beta

Exit mobile version