NOVI PAZAR – Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin(66) od danas će raditi u prostorijama stranke bez ozbira na mere zabrane kretanja ili okupljanja, saopšteno je danas iz te stranke.

U saopštenju se navodi da je kako je nazvana “Odluka o deblokadi rada SDA Sandžaka za vijeme trajanja vanrednog stanja”. doneta od strane Predsedništva stranke 1. maja 2020. godine, na predlog Izvršnog odbora.

“U cilju deblokade rada Stranke, ovom odlukom, predsjednik dr. Sulejman Ugljanin, će od danas svoje poslove, utvrđene zakonom, Statutom Stranke, vršiti prvenstveno u službenim prostorijama Stranke.”, navodi se u saopštenju.

SDA Sandžaka objašnjava da Odlukom o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji od 15. marta i zabranom kretanja osobama starijim od 65 godina na javnim mjestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje, kako kažu “onemogućen je rad i političko djelovanje predsjedniku SDA Sandžaka dr. Sulejmanu Ugljaninu.”

U saopštenju tvrde da Vlada Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, do dana donošenja ove odluke, nisu odgovorili na podnetih pet zahteva da se predsedniku SDA Sandžaka zbog godina starosti omogući rad za vreme trajanja vanrednog stanja.

“Time su onemogućili politički rad i djelovanje Stranke demokratske akcije Sandžaka.”, stoji u saopštenju.