BEOGRAD – U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, prisustvo korona virusa potvrdjeno je kod 251 korisnika i 59 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Navodi se da je od početka epidemije izlečeno 438 korisnika ustanova socijalne zaštite i 156 zaposlenih koji su bili inficirani.

Prisustvo virusa potvrdjeno je u 18 ustanova socijalne zaštite medju kojima su i gerontološki centri u Nišu, Kruševcu, Obrenovcu i Aleksincu.

Prisustvo virusa potvrdjeno je i u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za decu i omladinu “Duško Radović” u Nišu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Inficiranih korisnika i zaposlenih ima i u Domu za smeštaj odraslih i starijih “Miljakovački vinogradi” u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih “Plava milina” u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih “Radost” u Negotin.

Prisustvo infekcije potvrdjeno je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih “MeliorVita” u Zemunu, “Gardoš” u Zemunu, “Nada” u Beogradu i “S.Nikola” u Negotinu.

“Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji”, stoji u saopštenju.

Beta