PODGORICA – Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) donelo je danas odluku da od sutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja koronavirusa, saopšteno je iz Vlade Crne

U ponoć se otvaraju do sada zatvoreni granični prelazi:

Sa Albanijom:
- Grnčar – Baškim, na putnom pravcu Plav – Skadar i Sukobin – Murićan na putnom pravcu Ulcinj – Skadar.

Sa Bosnom i Hercegovinom:
- Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča,
- Šula – Vitina, na putnom pravcu Pljevlja – Foča,
- Sitnica – Zupci na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje i
- Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Sa Hrvatskom:
Kobila – Vitaljina, na putnom pravcu Herceg Novi – Vitaljina – Dubrovnik.

Sa Srbijom:
- Ranče – Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje,
- Vuče – Godovo na putnom pravcu Rožaje – Tutin, i
- Čemerno na putnom pravcu Pljevlja – Priboj.

“Na ovim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim merama NKT, dakle i sa merom donetom u četvrtak kojom je propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u našoj zemlji koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste”, saopšteno je iz Vlade.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.