NOVI PAZAR – Prema rezultatima Izbornog štaba Sandžačke demokratske partije ova stranka je ostvarila apsoulutnu pobedu u Novom Pazaru na loklanim izborima.

Na osnovu 60% obrađenih glasova prema podacima izbornog štaba te partije lista “Za evropski Novi Pazar — Rasim Ljajić” osvojila je 52,8 %. Stranka pravde i pomirenja osvojila je 21% glasova, a Stranka demokratske akcije Sandžaka 17%. Lista “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić — za našu decu” osvojila je 9.2 odsto glasova.

Pristalice SDP-a okupile su se ispred prodstorija stranke i slavlje je u toku, a priređen je i slavljenički vatromet.

Prema podacima iz SDP-a ova stranka moći će sama da formira vlast u Novom Pazaru.

Veliki broj okupljenih ispred prostorija SDP-a dočekao je njenog lidera i osnivača Rasima Ljajića. Obraćajući se masi od više hiljada okupljenih Ljajić je poručio da je ovo najubedljivija pobeda te stranke, a da je ona utoliko veća jer su kampanja i izborni dan protekli u atmosferi mira i tolerancije.

“Građani su prepoznali i nagradili naš rad u proteklom periodu. Pozivamo sve koji žele dobro Novom Pazaru da rade sa nama kako bi od njega napravili mali Istanbul na Balkanu”, poručio je Ljajić.

Ljajića je ispred stranke dočekala slavljenička torta, a on je poručio da se nakon večerašnjeg slavlja intenzivno nastavlja sa razvojem Novog Pazara.

rtvnp.rs