NOVI PAZAR – Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravjla Zlatibor Lončar rekli su da respiratori u bolnici u Novom Pazaru rade, da je lažna vest da ne rade, a ministar Lončar je pozvao građane da, ako ne žele da veruju njima – da veruju u ono što vide, a ne da nasedaju na lažne vesti.

“Respiratori su povezani, rade i leče ljude. Recite ljudima da su te informacije koje su se pojavile da respiratori ne rade – lažna vest”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Lončar je potvrdio da su respiratori u funkciji i da su tri pacijenta priključena, kao i da se kod još pet pacijenata respirator koristi za merenje protoka kiseonika.

“Sve to može da se proveri”, rekao je Lončar.

Odgovarajući na pitanje koja se terapija koristi za lečenje korona virusa u Novom Pazaru, Lončar je kazao da je ona ista svuda, i u Beogradu i Novom Sadu, Novom Pazaru i da je reč o terapiji koja se primenjuje i u Evropi.

Brnabić je dodala da su oni koji su širili lažne vesti i paniku otežali rad Opšte bolnice u tom gradu.

“Postoji jedan krug ljudima kojima je filozofija – što gore, to bolje”, rekla je Brnabić.

Ona je da povike nezadovoljstva uzvratila da se ne plaši zato što je 20 ljudi došlo da vređa.

“Niti smo se uplašili, niti ćemo se uplašiti, zato što radimo svoj posao”, rekla je Brnabić i dodala da ga rade zato što vole svoju zemlju i njene građane.