NOVI PAZAR – Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća dr. Jasmina Curić uputila je pismo predsedniku Vlade Republike Crne Gore, gospodinu Dušku Markoviću, u kome se između ostalog kaže:

„Bošnjaci koji žive u Srbiji pretežno naseljavaju sandžačke opštine koje se nalaze uz granicu sa Crnom Gorom i mnogo trpe zbog zatvorenih graničnih prelaza. Naime sa obe strane granice živi ogroman broj ljudi koji su rodbinski, poslovno, prijateljski i na svaki drugi način povezani i njihova međusobna komunikacija je do te mere otežana da je potrebno čim pre otvoriti granične prelaze kako bi olakšali običnom narodu koji trpi zbog granica.

Poštujući Vašu odluku da granične prelaze držite zatvorenim za građane Srbije do sticanja epidemioloških uslova za njihovo ponovno otvaranje, molimo Vas da razmotrite mogućnost dozvole prelaska granice za građane Srbije kojima je u pasošu naznačeno prebivalište u pograničnim opštinama, tačnije u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši“ – navodi Curić u pismu upućenom predsedniku Vlade Crne Gore.