SARAJEVO/NOVI PAZAR – Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka uputio je pismo podrške građanima Novog Pazara i svom kolegi, gradonačelniku Nihatu Biševcu.

U svom obraćanju, gradonačelnik Sarajeva između ostalog ističe da su dva bratska grada suočena sa zajedničkim izazovima i ciljevima teškog trenutka.

Pismo gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaka prenosimo u celini:

“Poštovani gradonačelniče Biševac, cijenjeni kolega,

Sa velikom zabrinutošću pratimo trenutnu situaciju u vezi pandemije novog korona virusa, koji se potvrdio kao opasnost za cijelo čovječanstvo i koji je dramatično promijenio naše živote.

U ova teška vremena naše misli su sa svim našim pobratimskim i prijateljskim gradovima koji svakodnevno ulažu ogromne napore kako bi zaštitili svoje građane i izborili se sa ovom pošasti.

Zajednički cilj i izazov za sve nas je sprječavanje daljnjeg širenja korona virusa i ekonomski oporavak. Svjesni smo da to nije lagan zadatak budući da smo suočeni sa nesagledivim posljedicama po ekonomiju, zdravlje i živote sve većeg broja ljudi širom svijeta.

Ono što ohrabruje je činjenica da je ova teška situacija dovela do ujedinjenja na globalnom nivou, podstakla je jedan poseban vid humanosti, zajedništva, solidarnosti i brige jednih za druge, kroz pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija, a čemu svakodnevno svjedočimo.

Vjerujem da ćemo provođenjem odgovarajućih preventivnih mjera, zajedničkim djelovanjem, međusobnom podrškom i solidarnošću, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou, uspješno savladati posljedice uzrokovane ovom pandemijom.

Siguran sam da će nam vrijeme koje je pred nama donijeti novu snagu i energiju koja će omogućiti da se što prije vratimo normalnim tokovima života”, navodi se u pismu gradonačelnika Sarajeva, upućenom novopazarcima.