NOVI PAZAR – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić izjavio je večeras u Novom Pazaru da je želja njihove izborne liste da taj grad bude medju pet najboljih u Srbiji.On je na završnom predizbornom skupu kazao da su u prethodna dva mandata “rudarski radili” i pozvao okupljene da “veruju svojim očima i vide nove sportske terene, škole, ambulante, bolnice, trgove i ulice”.

“To nije palo sa neba, mi smo to napravili, jer želimo da Novi Pazar bude medju prvih pet gradova u Srbiji, da se takmičimo sa najboljima, u politici, sportu, kulturi. Novi Pazar to može, oslobodite se kompleksa niže vrednosti, Srbi i Bošnjaci Novog Pazara to mogu zajedno, da napravimo rezultate kakve niko nikad napravio nije”, poručio je Ljajić.

On je kazao da je lista “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” jedina u Srbiji na kojoj su žene većina i jedina koja će osvojiti najveći broj bošnjačkih i srpskih glasova što je, kako je istakao, u današnje vreme nemoguće.

“Ponosimo se svim našim kandidatima. Nino (Nihat Biševac) je dobar i pošten čovek, domaćin, takav treba gradu, da štedi, pravi, gradi, to je naša politika. Svaki metar puta, nova bolnica, škola, dobri međuljudski odnosi i borba protiv nacionalizma i mržnje, to je naša politika”, dodao je Ljajić.

On je istakao i da je ta lista “pobedila i pre 21. juna” i da poslednja istraživanja pokazuju da imaju podršku 60 odsto birača, odnosno, da će osvojiti 26 od 47 odborničkih mesta u Skupštini Novog Pazara.

Ljajić je najavio i nekoliko projekata koji će biti realizovani u Novom Pazaru, medju kojima je i izgradnja aerodroma sa pistom dužine do 1.500 metara.

Gradonačelnik Novog Pazara i kandidat liste “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” za tu funkciju Nihat Biševac kazao je da je u prethodnom periodu uradjeno mnogo toga i da će tako i nastaviti.

“Pored toga što menjamo grad i stvaramo bolje uslove za život, trudimo se da pomognemo svakom kome je pomoć potrebna jer su ljudi preči od velikih reči. Želimo da se takmičimo u činjenju dobrih dela, u gradjenju hajrata kako bismo našoj deci ostavili Novi Pazar bolji nego što je bio””, rekao je Biševac.

Lista “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” na lokalnim izborima u Novom Pazaru nastupiće pod rednim brojem jedan, a SDPS i SDP su na parlamentarnim izborima deo koalicije predvodjene Srpskom naprednom strankom (SNS) i liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Beta