LOZNICA – Direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković, uručio je projekat modernog atletskog stadiona gradonačelniku Loznice, Vidoju Petroviću.

Ovaj stadion ispunjavaće sve uslove za organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja, a na njemu će moći da se organizuju i kampovi za najmlađe kao i pripreme za vrhunske takmičare.

– Projekat atletskog stadiona je poklon SAS-a Loznici, grad dobija moderan sportski objekat koji će ispunjavati uslove za organizaciju atletskih takmičenja, a cilj je da dobije sertifikat Svetske atletike i da može, osim nacionalnih šampionata, biti i domaćin međunarodnih atletskih mitinga. Ovaj deo Srbije, Valjevo, Šabac, Loznica, nemaju nijednu atletsku stazu. Hteli smo to da uradimo, a ovaj grad prvi je izašao u susret našoj ideji. Za nas u savezu izuzetno je važno što će stadion moći da koriste deca, predškolske i školske ustanove, rekreativci i svi vrhunski sportisti Loznice. Atletika je kraljica i osnov svih sportova. Važno je i što je objekat vrlo isplativ i ovo je preventivno ulaganje u zdravlje naše nacije. Grad već ima atletski klub i biće sigurno masoviji kada dobiju uslove za rad. Loznica će u perspektivi postati i grad atletike, ispunjavati sve uslove za razvoj vrhunskog sporta, bavljene sportskim turizmom i po pitanju atletike biće na evropskoj i svetskoj mapi– rekao je Branković.