NOVI PAZAR – Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević stigao je u Novi Pazar. Sa timom kragujevačkih lekara doktor Milisavljević će narednih nekoliko dana pomagati lekarima novopazarske Opšte bolnice u organizaciji i zbrinjavanju pacijenata, jer su kapaciteti kragujevačkog Kliničkog centra takođe prepuni. Tim stručnjaka iz Kragujevca došao je u Novi Pazar na zahtev direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, sa kojim imaju odličnu saradnju. Podsećamo da je preko 60 medicinskih radnika u Novom Pazaru zaraženo koronom i da se ulažu nadljudski napori kako bi se teška situacija prevazišla.

”Ovo je već druga ekipa lekara iz Kragujevca koja za poslednjih nedelju dana dolazi u Novi Pazar – rekao je direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

On je istakao da je pomoć iskusnih lekara: anestetičara, infektoologa, anesteziologa, od velikog značaja posebno u momentu prepunih bolničkih kapaciteta na infektivnom, grudnom, očnom i ušnom odeljenju i s obzirom na činjenicu da se od juče u Opštoj bolnici leče i najteži pacijenti na stacionarnim respiratorima.

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za covid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević pohvalio je rukovodstvo Opte bolnice, ceo medicinski kadar i posebno direktora dr Meha Mahmutovića i njegov tim za, kako je kazao, požrtvovanost i znanje koje su uneli u lečenje ove teške pandemije koja je zadesila ceo svet.

”Mi imamo u zadnjih nekoliko dana ponovo skok novoobolelih, posebno na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Kasnije analize pokazaće uzrok. U većini bolnica kapaciteti su popunjeni, a mi po naredbi Ministarstva zdravlja činimo sve napore da se pomogne Opštoj Bolnici u Novom Pazaru u ljudstvu, tehnici i organizaciji same Covid bolnice”, kazao je Milisavljević.

rtvnp.rs

2 KOMENTARA

  1. Evo ga Meo…Na njegov “zahtev” su dosli lekari. Kad Meo nesto zahteva, to je to. Sram te bilo Meho ! Ada sram te bilo .

  2. Veceras po carsiji seruju snimke kako ova zalizana ljudska gromada igra sa trubacima dok nas sirotinju savetuje da se izolujemo. Ovo je prvi covek psa Rasima Ljajica za Pazar. Ovo ste stvorenje glasali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here