SARAJEVO – Prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, u Bosni i Hercegovini je u poslendja 24 sata registrovano 119 osoba pozitivnih na koronavirus.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 539 uzoraka, od kojih je 57 pozitivnih na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (29), Zeničko-dobojskom (3), Srednjobosanskom (4), Hercegovačko-neretvanskom (5) i Kantonu Sarajevo (16).

“U Federaciji BiH do sada je testirano 50.815 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.732 osoba. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.012 pacijenata, dok je trenutno aktivan 671 slučaj-oboleli od COVID-19. Do sada je zabeleženo 49 smrtnih slučajeva, dva smrtna slučaja zabeležena su u poslednja 24 sata, radi se o starijim muškim osobama iz Živinica i Tuzle”, kaže se iz Zavoda, dodajući da je važno da se u ovom momentu i vremenu koje je pred nama svi odgovorno ponašamo i da jedni druge podstičemo na odgovorno ponašanje.

“Neophodno je i od ključnog značaja da se svi posvetimo sprovođenju mera lične zaštite i da se poslodavci pridržavaju preventivnih mera na radnim mjstima kako bismo sprečili širenje virusa i porast broja obolelih”, poručuju iz Kriznog štaba.

Stanje u Republici Srpskoj

U bh. entitetu Republika Srpska u poslendja 24 sata potvrđena su 62 slučaja zaraze koronavirusa, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Kako se navodi, reč je o lokalnim transmisijama, iako postoje i slučajevi uvoza virusa iz inostranstva.

U pitanju je 17 osoba iz Banje Luke, po šest iz Prijedora i Zvornika, pet iz Srpca, četiri iz Teslića, po tri iz Bosanske Dubice, Kotor Varoši i Mrkonjić Grada, po dva u Modriči, Doboju i Laktašima, te po jedno iz Ljubinja, Foče, Milića, Vlasenice, Јezera, Ugljevika, Trebinja, Prnjavora i Kneževa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here