NOVA VAROŠ – Zbog obilne kiše koja je oštetila putnu infrastrukturu na delu teritorije opštine Nova Varoš proglašena je vanredna situacija. Vanredno je u selima tri mesne zajednice Božetići, Jasenovo i Bela Reka. Кlizište koje su pokrenule obilne kiše preseklo je u Donjoj Beloj Reci asfaltni put prema Vitorovićima, pa su meštani ovog zaseoka skoro odsečeni od sveta.

Prvi čovek opštine Radosav Vasiljević kaže da su višednevne padavine pokrenule brojna klizišta i oštetila puteve širom opštine. On navodi da su planinski potoci prodrli u više stambenih i pomoćnih objekata. Kako bi šteta što pre bila sanirana, proglasili su varednu situaciju u tri mesne zajednice.

– Na svu sreću kiša je prestala da pada, ali su u proteklih par dana stradali brojni lokalni putevi. Štete ima širom opštine, a najteža situacija je na teritoriji mesnih zajednica Jasenovo, Božetići i Bela Reka. Ekipe su već na terenu i rade na saniranju štete. Međutim, trebaće nam i pomoć države. Kiša je pokrenula klizište u Donjoj Beloj Reci, koje je odnelo asfaltni put prema Vitorovićima gde živi dvadesetak domaćinstava. Kako bi se ovo saniralo neophodna nam je državna pomoć – navodi za “PP Mediju” Vasiljević.

U centru Štitkova izlila se rečica Vrelo i stvorila malo jezero ispod brane, između crkve i stare škole. Na sreću, betonska ograda sprečila je prodiranje vode u portu i crkvu Blagoveštenja.

PP Media/indeksonline.rs