NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima obišao je potpuno rekonstruisanu osnovnu školu u Trnavi. Ove godine je uz pomoć lokalne samouprave zamenjena kompletna stolarija, a kako je najavljeno u narednom periodu rekonsruisaće se i brojne druge škole.

Uz pomoć lokalne samouprave, OŠ „Đura Jakšić“ u Trnavi, stara oko 90 godina dobila je novi izgled. Bolji uslovi doprineli su da se učenici osećaju sigurnije ali i da bolje uče.

„Kao učenice ove škole htele bi da kažemo da samo veoma zadovoljne sadašnjim izgledom naše škole jer nekada su prozori bili stari i bez obzira što smo imali grejanje bilo je hladno a sada je sve mnogo bolje“, kazale su Dina Tutić i Melisa Ćorhamzić.

Za roditelje učenika ove škole, koji su je i sami pohađali, današnji izgled predstavlja samo zadovoljstvo, jer im deca sada imaju sve uslove za kvalitetno učenje i sigurnost.

„ Uslovi za našu decu i njihovo učenje sada su neuporedivo bolji nego kada smo mi išli. Zahvaljujemo se svima koji su nam rekonstruisali našu školu“, kazali su roditelji i meštani Trnave.

Direktor OŠ „Đura Jakšić“Ramo Koca ne krije zadovoljsto i ističe da su zahvaljujući Gradskoj upravi uspeli da jednu gotovo propalu prigratsku školu doveli do škole koja ne zaostaje ni po čemu od gradskih škola.

„Sadašnji uslovi škole su ne merljivi u odnosu na one kada sam ja postao direktor. U zadnjih godinu dana urađena je kompletna stolarija, fasada na spoljnem toaletu, cela škola pokrivena je internetom, urađena je rasveta i asvaltirane su staze oko škole“, kazao je Koca.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da nakon svih radova na ovoj školi, zadovoljstvo roditelja, nastavnika i osoblja ali posebno dece ne može se sakriti.

„Grad Novi Pazar je u odnosu na 2016. u 2020. godini, iz godine u godinu izdvajao sve više sredstava. Pored svega ovoga što je urađeno u prethodnom periodu, u narednom nas čeka još rekonstrukcija. Izgradićemo novu školu u Šutenovcu, rekonstruisaćemo nekoliko škola i to OŠ Desanka Maksimović, Vuk Kardžić i škole u Deževi, Tehniču i Tekstilnu školu kao i školu u Muru. Tako da nas u narednom periodu očekuju milionska ulaganja a sve sa ciljem stvaranja što boljih uslova za obrazovanje naših učenika, nastavnog osoblja, jer oni to zaslužuju. Jer najbolja investicija za budućnost je upravo ulaganje u obrazovanje“, istakao je Biševac.

Osim sredstava koje je lokalna samouprtva izdvojila za rekonstrukciju OŠ „Đura Jakšić“ gradonačelnik se posebno zahvalio Ismetu Izberoviću i njgovim sinovima na vrednoj donaciji koja je pomogla da se u okviru škole izgrade i pomoćni objekti.

rtvnp