NOVI PAZAR -U skladu sa novouvedenim merama u vanrednoj situaciji, koja je juče proglašena u Novom Pazaru, sve radne jedinice Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća” rade punim kapacitetom – rekao je za RTVNP tehnički direktor ovog preduzeća Dino Skenderović. On je kazao da se pojačano radi na pranju i dezinfekciji javnih površina, naročito u blizini zdravstvenih ustanova.

Vanredna sitacija i novouvedene mere povećale su obim posla zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću ”Gradska čistoća”. Pojačanim kapacitetom radi se sada na dnevnom čišćenju i odvoženju smeća, a uvodi se i svakodnevno pranje i dezinfekcija javnih površina.

”Što se tiče Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća” sve radne jedinice su na terenu u punom kapacitetu, kako u vidu mehanizacije, tako i u vidu ljudstva. To se pre svega odnosi na službe odvoženja komunalnog otpada i dnevnog čišćenja, a od juče, s obzirom da je uvedena vanrenda situacija na teritoriji grada, počeli smo sa pojačanim pranjem ulica i dezinfekcijom ulica i javnih površina”, rekao je tehnički direktor JKP ”Gradska čistoća”, Dino Skenderović.

Režim rada u Čistoći je na nivou onog u vreme vanrednog stanja u zemlji.

”Sve je pod kontrolom, kao i za vreme vanrednog stanja kada su mere bile na snazi na teriotriji cele Srbije, tako je i sada. Posebnu pažnju obraćamo na čišćenje, pranje i dezinfekciju javnih površina i ulica, a prioriteti su Opšta bolnica i sve zdravstvene ustanove”, kazao je Skenderović.

rtvnp.rs/indeksonline.rs