BEOGRAD/NOVI SAD – Dvadeseti festival Exit u Novom Sadu biće “najveća žurka na svetu”, najavili su danas organizatori.

Robin Schulz, Boris Brejcha, Amelie Lens i Paul Kalkbrenner biće medju više od 40 izvodjača na tom festivalu od 13. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrdjavi.

Na Glavnoj bini nastupiće ;Robin Schulz koga će pratiti Burak Yeter, DJ Regard, Ofenbach, kao i tvorci drum’n’bassa i prvi Exitovi hedlajneri sa samih početaka Festivala, sklopljeni u ekskluzivan back2back set, Roni Size i LTJ Bukem potpomognuti Dynamite MC-jem.

Na “mts Dance Arenu” i ove godine dolaze gotovo sva najvažnija imena globalne elektronske scene koja predvode dve najveće techno umetnice današnjice – Nina Kraviz i Amelie Lens, i vodeći svetski producent poznat po nastupima na stadionima za desetine hiljada ljudi, Paul Kalkbrenner.

Uz njih dolaze Boris Brejcha, Black Coffee i Meduza, DJ tandemi “Tale of US” i “ARTBAT” i ekskluzivni b2b dueti, Denis Sulta b2b DJ Tennis, kao i Dax J b2b Kobosil.

NSNS bina predstaviće postavu koju čine 999999999 live, Francois X, Juliana Huxtable, Monosaccharide, Marcel Dettmann, kao i VTSS i SPFDJ u posebnom back 2 back setu.

Dolaze i dobro poznata imena Laibach i Obojeni program koji će obeležiti 40 godina svog rada, a nastupiće i Massimo, Goblini, Buč Kesidi, Marko Nastić, Dejan Milićević, Insolate, Andrew Meller, Ilija Djoković, Kristijan Molnar, Coeus, Space Motion, After Afair, Lag, Monosaccharide i Bokee.

Po najavi organizatora, biće poszavljeno najmanje 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrdjave, uz smanjen ukupno predvidjeni broj posetilaca kojima će biti dostupno više od 90 odsto uobičajene površine festivala.

U prodaji su i četvorodnevne ulaznice s popustom od 40 odsto – po ceni od 6.490 dinara, a trenutno je dostupna svega četvrtina smanjenog broja ulaznica.

Sutra, 17. juna, počeće akcija prodaje EXIT “4+1” – društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobija na poklon.