NOVI PAZAR – U vreme kada je teško čak i planirati odmore i putovanja do udaljenijih destinacija, stiže nam dobra vest da će do kraja letnje sezone deo Pazarske plaže na jezeru Gazivode biti spreman za prve turiste. U drugoj fazi radova, koja je u toku, postavljanju se betonske konstrukcije za popločanu stazu duž obale.

Prema rečima glavnog projektanta Suata Ljajića radovi na uređenju Pazarske plaže dobro napreduju. Završeni su grubi radovi naspipanja obale, čime se ona obezbeđuje od plavljenja i trenutno je u toku druga faza u kojoj se vrše pripreme za popločanu stazu.

”Od ukupno dva i po hektara plaže, intezivno se uređuje površina od 7 hiljada metara kvadratnih, koju će Novopazarci, ali i svi ostali posetioci vrlo brzo moći da koriste – ističe Ljajić. Najavljuje da će ovi radovi za 20 dana biti završeni i ističe da će odmah nakon toga građani moći da koriste plažu, dok će dalji radovi na uređenju biti nastavljeni.

Izgradnja Pazarske plaže posebno raduje ribolovce, koji će, kao retko koji u zemlji, uskoro moći da organizuju i ribolovačka takmičenja međunarodnog karaktera. Predsednik gradske Organizacije sportskih ribolovaca Novi Pazar, Elvir Hodžić kaže da je jezero bogato ribom, kao i da će međunarodna ribolovačka takmičenja doprineti i razvoju turizma u ovoj regiji.

Zemljište na kojem se izvode radovi je u državnom vlasništvu. Uređenjem i izgradnjom Pazarske plaže, koja je počela prošle godine, taj prostor se štiti i od nelegalne gradnje. Podsećamo, nosilac ovog višestruko značajnog projekta je Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA, a finansijska sredstva obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

rtvnp