NOVI PAZAR – Zborom brigadira i brigadirki u naselju Laki i Bane počela je Omladinska radna akcija Novi Pazar 2020. koja je, iako lokalnog karaktera, okupila oko sto akcijaša. Komandant ORA Novi Pazar, Kasim Zoranić rekao je da svi brigadiri spremni za izvršenje radnih zadataka, te da će dati doprinos uređenju životne okoline. Akciju je zvanično otvorila unuka Josipa Broza Tita Zlatica Broz.

Nakon što su komandanti brigada: veterana, humanitaraca i brigade Rifat Škrijelj Laki podneli raport glavnokomandujućem Omladinske radne akcije ”Novi Pazar 2020.” Kasimu Zoraniću, on je raportirao unuki Josipa Broza Tita, Zlatici Broz, izrazivši spremnost svih brigadira za akciju.

”Velika mi je čast što sam ovde sa vama, što doživljavam posle toliko godina ponovo jedan ovako lep susret u ovom lepom gradu u kojem sam prvi put. Želim vam sretan rad i uspeh. Želim vam mnogo zdralja i suživota koji ste i do sada imali i kakav ćete, posle ovakvih aktivnosti još više imati”, rekla je Zlatica Broz na otvaranju.

Iako je akcija lokalnog karaktera, u Novi Pazar ovim povodom došao je i bivši ministar sporta Velizar Đelić, kao i prošlogodišnji akcijaš udarnik Cveće Miljović iz Rume. A kada je uspeo da obezbedi avionsku kartu i iz Švedske dođe u Novi Pazar, Esad Zečević – Bute dobio je titulu komandanta veterana u ovoj akciji.

Za uspešan početak ovogodišnje akcije, koja ujedno postaje tradicionalna za Novi Pazar, u naselju ”Laki i Bane” svi brigadiri, ali i gosti iz lokalne samouprave počašćeni su ORA tortama. Po ustaljenom planu radne akcijaške aktivnosti obavljaće se u prepodnevnim satima, a potom će se realizovati i kulturno zabavni program.

rtvnp