BEOGRAD – Putevi Srbije saopštili su danas da se na više deonica u zemlji obavljaju radovi, zbog čega će se saobraćaj na pojedinim deonicama obavljati u izmenjenom režimu.

Na auto-putu E-763, deonica Surčin-Obrenovac, u zoni petlje Surčin jug, od danas do 1. jula obavljaju se radovi na zameni zaštitne ograde u zoni dva portala sa putokaznim tablama za vođenje saobraćaja na auto-putu.

Prvi portal se nalazi na desnoj kolovoznoj traci u smeru ka Ostružnici neposredno ispred isključenja sa auto-puta E-75, drugi portal se nalazi na levoj kolovoznoj traci.

Radovi će se izvoditi sledećom dinamikom – danas radovi na desnoj kolovoznoj traci na zameni ograde u dužini od 18m na mestu prvog portala, a zatim u dužini od 76m u zoni drugog portala. Za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka u zoni prvog portala a zatim u zoni drugog portala.

Sutra će se obavljati radovi na levoj kolovoznoj traci u zoni drugog portala, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna na levoj strani razdelnog pojasa u dužini od 76m, dok će 1.jula biti radovi na levoj kolovoznoj traci u zoni drugog portala, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka, zbog radova na levoj kolovoznoj traci na bankini u dužini od 18m.

Na auto-putu E-75, Bubanj Potok – Batočina, od danas počinje postavljanje saobraćajne signalizacije u okviru radova na održavanju nadvožnjaka na petlji “Umčari”.

U prvoj fazi radova, za saobraćaj na nadvožnjaku će biti zatvorena leva saobraćajna traka iz pravca Beograda, dok će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem u desnoj traci.

U ovoj fazi radova, ispod nadvožnjaka za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna traka u smeru Niš-Beograd, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Na putu Beranovac – Goč, u mestu Jovac, danas i sutra od 06.30 do 19.00 časova, doći će do obustave saobraćaja zbog radova na asfaltiranju.

Alternativni putni pravac je Goč – Vrnjačka Banja.

Na auto-putu E-80, ispred tunela Bancarevo, u smeru ka Pirotu, do 11.07.2020.godine, radovi na sanacije kolovozne (asfaltne) konstrukcije.

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorene vozna i preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja.

Kamioni na Horgošu čekaju sat vremena, a na Gradini i Batrovcima oko dva sata.