NOVI PAZAR – Republička izborna komisija (RIK) usvojila je rešenje o ponavljanju glasanja na 117 biračkih mesta u Srbiji na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja na parlamentarnim izborima.

I dok se građani zajedno sa medicinskim radnicima bore protiv nezapamćene epidemije korona virusa, iz stranke Pravde i pomirenja Muamera Zukorlića pozivaju na što veći odziv na ponovljenim izborima, kako bi ta partija osvojila još jednog poslanika.

“Stranci pravde i pomirenja nedostaje još nešto više od 1000 glasova, prema trenutnom proračunu, za četvrtog narodnog poslanika. U slučaju da neka od većinskih lista pređe cenzus, ta brojka će biti nešto veća, jer će se oduzeti dio od presipajućih glasova, ali ne može se drastično povećati. To bi značilo da je ova stranka najbliža osvojenju još jednog poslaničkog mandata, i da uz malo dodatnog napora realno istog može i imati” – navode iz SPP.

Dodaju da uprkos kritičnoj situaciji ne bi smeli da propuste istorijsku šansu i osvoje mesto više u parlamentu, kako bi se izborili za Klinički centar i Medicinski fakultet u Novom Pazaru.

“Izađimo i zaokružimo listu pod rednim brojem 8 Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Demokratska partija Makedonaca (DPM)” – zaključuju iz SPP.

Takođe, predsednik te stranke je u svojim uključenjima na društvenoj mreži facebook donedavno tvrdio da koronavirus ne postoji te da se radi o “toksičnoj čestici” koja je izmišljena u laboratoriji.

Podsećamo, zbog povećanja broja novozaraženih od korona virusa prethodnih dana na teritoriji Novog Pazara proglašena vanredna situacija.