SJENICA – S obzirom da je na teritoriji opštine Sjenica i dalje na snazi vanredna situacija usled epidemije zarazne bolesti COVID-19 i da je evidentiran veliki broj osoba sa simptomima ove zarazne bolesti zasedao je Štab za vanredne situacije opštine Sjenica. Donesene su naredbe i preporuke o preduzimanju preventivnih mera za sprječavanje širenja zarazne bolesti COVID 19.

Naredbom, koja stupa na snagu danas, objavljivanjem u Službenom glasniku opštine Sjenica, se zabranjuje okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Takođe, ograničava se rad kafića u vremenu od 07 časova do 19 časova. Za vreme rada kafića distanca između lica mora biti dva metra a za jednim stolom mogu sediti najviše dve osobe. Istom naredbom zabranjuje se i rad teretana, odnosno vežbanje u zatvorenom prostoru.

Drugom Naredbom, koja stupa na snagu 30. 06. 2020. godine, a s ciljem suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od bolesti zabranjuje se održavanje svih svečanosti (svadbe,babine,suneti i sl) u ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Sjenica.

Štab je na današnjoj sednici doneo i Preporuku da sve verske zajednice na teritoriji opštine Sjenica usklade svoj rad prilikom obavljanja verskih obreda kako unutar objekata tako i izvan objekata kako bi se zaštitilo zdravlje vernika i njihovih službenika.

Kontrolu svih naredbi i preporuka Štaba za vanredne situacije vršiće nadležne inspekcijske službe i pripadnici Policijske stanice Sjenica.