Naslovna srbija Beograd Tanjugov prenos izborne noći na 178 televizija, ali i na drugim medijima

Tanjugov prenos izborne noći na 178 televizija, ali i na drugim medijima

Tanjug

BEOGRAD – Novinska agencija Tanjug realizovala je tokom izborne noći istovremeni prenos uživo sa osam lokacija – iz RIK i sedam izbornih štabova, što je za agenciju bio veliki tehnički iskorak, i što do sada nije uradila nijedna agencija u regionu.

Tanjugov prenos koristilo je 178 nacionalnih, regionalnih i lokalnih tv stanica, ali i drugi mediji, agencije i portali, među kojima i svetske agencije, poput, na primer, Asošijejted presa (AP).

Tanjugov video signal preuzimali su i mediji iz Velike Britanje, Turske, Francuske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Grcke, Severne Makedonije.

Televizije koji su se unapred prijavile za preuzimanje Tanjugovog signala i koje su imale prioritet bile su Nova S, NOva HR, TRT world, PINK tv, N1, PRVA tv, Studio B i Al Jažera, kao i portali Srbija danas, Telegraf, Alo i Radio Slobodna Evropa.

Svi drugi korisnici, koji su, zahvaljujući Tanjugu, prenosili izbornu noć u Srbiji koristili su naš video signal koji je bio otvoren, odnosno besplatan za korišćenje svim medijima.

Uz to, Tanjug je realizovao i kombinovani prenos, uz sada mnogo napredniju grafičku animaciju, putem oficijelnog youtube kanala agencije, koji je takođe preuzimalo više stotina portala u regionu i zemljii.

Tako je Tanjug putem svoje mreže video signala distribuirao ukupno više od 1.2 terabajta video materijala.

Inače, prema podacima o protoku potrošenog interneta sa servera agencije, najveće interesovanje medija vladalo je za prenos iz izbornog štaba Srpske napredne stranke, odakle je preuzeto više od 141 gigabajta video materijala, .

Po interesovanju medija slede prenosi iz sedišta SPS-a i RIK-a .

Prenos uživo sa osam lokacija, bez prekida u ovom trenutku mogu da realizuju novinske agencije u svetu poput Rojtersa, AP-a i Ruptly-ja.

Ovim poduhvatom Tanjug se, po tehničkim, profesionalnim i servisnim uslugama, pozicionirao kao vodeća agencija u regionu, ali i kao agencija koja nastoji da prati velike evropske i svetske agencije.

Exit mobile version