Naslovna Društvo Tradicionalno nagrađeni đaci generacije

Tradicionalno nagrađeni đaci generacije

NOVI PAZAR – Najbolji učenici generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola dobili su od grada Novog Pazara posebne pohvale i novčane nagrade za istaknute rezultate u dosadašnjem školovanju.

Najbolji učenici osnovnih škola dobili su po 20 000 a srednjih škola po 30 000 dinara. Učenici jednoglasno ističu da je pored stečenog znanja status najboljih donosi satisfakciju, kao i čast da se buduće generacije učenika ugledaju baš na njih.

“Brend Novog Pazara su mladi, uspešni ljudi koji nakon uspeha tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja biraju najbolje fsakultete i koji, opredeljujući se za znanje, na najbolji način predstavljaju sebe i svoj grad”, kazao je član kabineta gradonačelnika, prof. dr Rifat Redžović.

Da mladim generacijama grad pridaje posebnu pažnju pokazuje i podatak da je uprabo za obrazovanje, izdvajanje sredstava iz gradskog budžeta dvostruko veće nego prrethodnih godina.

Na području Novog Pazara mnogo toga je urađeno i u pogledu poboljšanja kvaliteta nastave u školama, bilo da je reč o sanaciji i rekonstrukciji postojećih ili uzgradnji novih osnovnih i srednjih škola. U narednom periodu, u planu je izgradnja osnovne škole u Šutenovcu, a kako bi prostorni kapaciteti obrazovnih ustanova bili iskorišćeni na najbolji mogući način, značajna sredstva grad izdvaja i za edukaciju učitelja i nastavnika sa ovog područja.

Exit mobile version