KRAGUJEVAC – Radomir Nikolić gradonačelnik Kragujevca je danas na predlog Kriznog štaba, proglasio vanrednu situaciju, a konkretne mere biće objavljene tokom dana.

“Većina mera biće preventivna, a o sve ćemo obavesiti javnost na vreme”, rekao je Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevac, a prenosi portal Pressek.

Prema njegovim rečima, neće sve mere biti represivne, ali je cilj da se spreči širenje korona virusa.

“Većina Kragujevčana ne poštuje mere. Cilj mera će biti da delujemo preventivno. Za vreme vanrednog stanja, Kragujevčani su bili najdisciplinovaniji u Srbiji. Zato smo i imali takve rezultate. Ali poslednjih nedelja je došlo do velikog opuštanja”, rekao je Nikolić.

“Vratićemo mere koje će pomoći da se ne širi zaraza. Mere će se odnositi na proslave, javne skupove, ali i stambene zgrade, javne površine”, rekao je Nikolić. On je objasnio da će sve gradske inspekcije proveravati ko ne poštuje mere.

Dodao je da je građanima potrebna “motka” i da se zato donose ove mere.

Među rezultatima testova, koji su u subotu do dva sata nakon ponoći, stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 62 je bilo pozitivno na korona virus. Od tog broja čak 50 osoba je iz Kragujevca.

Poslednje nedelje, dnevno se oko stotinu Kragujevčana javljalo u Kovid bolnicu. Prema rečima, Vasilija Antića, direktora kragujevačkog Doma zdravlja, uglavnom je reč o mlađim ljudima sa lakšom kliničkom slikom, piše Pressek.

Kako je rečeno, već danas će sve mere stupiti na snagu.

indeksonline.rs/Pressek