NOVI PAZAR – Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru (ZZJZ) Šefadil Spahić izjavio je danas da je na području tog grada i Tutina u poslednjih desetak dana prisustvo korona virusa otkriveno kod 72 osobe.

On je Sto plus radiju potvrdio da je među njima i jedan lekar, “koji je danas dobio laboratorijsku potvrdu da je pozitivan na Covid19”.

Tim povodom Spahić nije mogao da komentariše stanje u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, naglasivši da među zaposlenima u Zavodu nema pozitivnih.
Prema njegovim rečima, uvećanje broja novozaraženih za posledicu ima i povećanje broja pacijenata privremene kovid bolnice u Novom Pazaru.

“U poslednjih desetak dana primljeno je još tridesetak pacijenata”, izjavio je Spahić.

Komentarišući neažurnost zvaničnog sajta Zavoda, na kojem su podaci od 12. juna, odnosno o 203 pozitivne osobe u Novom Pazaru i Tutinu, direktor je ukazao na kašnjenje rezultata iz nove laboratorije u Beogradu “Vatreno oko”.

“Rezultate nam šalju sukcesivno, pa se desi da o 50 dnevnih uzoraka potvrde dobijamo tokom tri ili četiri dana. To je jedini razlog kašnjenja”, naglasio je Spahić.

On je na pitanje da li su uvećani brojevi potvrđenih slučajeva razlog za zabrinutost odgovorio negativno.

Direktor ZZJZ u Novom Pazaru Šefadil Spahić izjavio je pre nedelju dana da situacija pod kontrolom i da su svi novozaraženi dobrog opšteg stanja.


Radio Sto plus