NOVI PAZAR – Oko 200 učenika iz pet novopazarskih osnovnih škola, polagaće sutra ponovljeni kombinovani test iz fizike, hemije, biologije i geografije, saznaje indeksonline.rs

Kako saznajemo, ponovljeni test održaće se sutra od 9 do 11 časova, a roditeljima su predstavnici ministarstva pojasnili da će test biti ponovljen zbog prepisivanja.

Većina roditelja sa kojima smo razgovarali tvrde da decu neće slati na ponovljeni ispit zbog novonastale situacije i rizika od zaraze virusom korona.

U protekla 24 sata, u Srbiji je zabeležen porast novoobolelih od korone, a Novi Pazar je pored Beograda i Tutina proglašen žarištem virusa.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je u poslednja tri dana identifikovao 120 slučajeva infekcije virusom Covid19, a infektolig iz Novog Pazara, dr. Binela Mavrić, izjavila je da je u pitanju drugi talas infekcije sa mnogo težom kliničkom slikom.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović izjavio je sinoć da je u toj ustanovi čak 60 lekara i sestara pozitivno na koronavirus.