NOVI PAZAR – Korona virusom zaraženo 20 lekara i gotovo 40 medicinskih sestara Opšte bolnice u Novom Pazaru, rekao je večeras njen direktor Meho Mahmutović za RTV Novi Pazar.

Ocenio je da je virus mutirao i rekao da pacijenti, koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, imaju znatno težu kliničku sliku.

“Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana, ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća. Najlakši su oni sa temperaturom, kašljem i malaksalošću”, izjavio je Mahmutović.

Mahmutović je kazao da se epidemija brzo širi i da je bolnica veoma blizu maksimalne popunjenosti.

Dodao je da je danas 12 pacijenata transportovano u beogradski Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa.

Beta

1 KOMENTAR

  1. Imate teže obolelih jer se nisu lečili na vreme i lečili su se po kućama i privatno. To svi znaju. A teži oblik se razvio i onda su došli u bolnicu.i ova binela mavrić šta diže paniku. To ti je posao bilo ke i pre epidemija pa smo radili i niamo kukali koleginice. Ne brukaj beli mantil. Ovo je trebalo da se radi od pičetka svaki dan da se priča na tv jer pazar je posebna sredina. Zavod za zadravlj ei spahić i ugljanin i ganić su najveći krivci jer je ta prva linija podbacila. Svi da snose odgovornost. I ne plašite se dragi Pazarci sprovodite mere higijene dezinfekcije lične zaštite i daće bog biće sve dobro.ako niste dibro javljate se odmah lekaru a ne da vas epidemiolog i mikrobiolog leči po kućama on ni zakonski to ne smeju da rade a oni tome vam debelo naplate

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here