BEOGRAD – Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 8. juna donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal podignutu protiv Predraga Koluvije i ostalih osumnjičenih, saopšteno je iz Višeg suda.U današnjem saopštenju se podseća da je optužnica podignuta “zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu iz člana 246 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika”.

“Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvodjenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju”, navodi se u saopštenju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Prema pisanju medija Predrag Koluvija, koji je uhapšen 14. novembra 2019. pošto je na njegovom poljoprivrednom dobru “Jovanjica” kod Stare Pazove pronadjena plantaža marihuane, prilikom hapšenja je kod sebe je imao lažnu policijsku značku, koju je koristio više godina unazad.

Policija je u plastenicima na imanju poljoprivrednog dobra “Jovanjica”, koje je registrovano za proizvodnju organske hrane, pronašla 649 kilograma osušene marihuane i 3.945 kilograma u sirovom stanju, odnosno 65.500 stabljika ove biljke.

Beta