NOVI PAZAR – Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da mu je drago kada od žitelja Novog Pazara i drugih sandžačkih opština čuje da su primetili koliko država ulaže u taj kraj.

Naime, novinar iz Novog Pazara konstatovao je da je “najveći investitor i prijatelj tog regiona država i vlada”, da su realizovane brojne investicije, od kojih je mnoge inicirao ministar Rasim Ljajić, te upitao Vučića koliko je Lajić važan partner.

“Srećan sam što ste bili u stanju da izgovorite tu rečenicu, koju nije često, ni lako, čuti u ovom kraju. Ponosan sam što se sve bar toliko promenilo da ljudi mogu da vide koliko novca možemo i želimo da uložimo. To nije dovoljno, ovde imamo mnogo siromašnih i moramo još toga da menjamo”, rekao je Vučić.

On je dodao da je Ljajićev posao da nastavi da radi kao i do sada, a za ministra je imao i sugestiju, da, iako razumljivo najviše voli svoj kraj, uvek vodi računa da ravnomerno rasporedi sredstva iz svog ministasrtva i drugim mestima u celoj Srbiji.

“Ali, video sam koliko ovde imate fantastičnih prilika za razvoj truzima, i spreman sam da razgovaramo kako da dodatno osnažimo turističke kapacitete. Imamo ovde divnih crkava, manastira, džamija, mesta za verski turizam, fenomenalnu prirodu koju nismo dovoljno iskoristili i da u to uložimo još više novca”, rekao je Vučić.

Ljajić, dodao je, uvek pokreće pitanja koja se tiču i Novog Pazara i ostalih opština u jugozapadnoj Srbiji.

“Ali, moram da prizam, jednako toliko puta sam ga čuo da se zalaže za Golubac, Fetislam, Ramsku, Golubačku tvrđavu… Zahvalan sam mu na trudu i energiji, zato i jesmo partneri”, rekao je Vučić.