BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi dobre odnose s Hrvatskom ali i da neće i ne želi da se izvinjava za “Bljesak i Oluju, 250.000 proteranih Srba, Jasenovac, Jadovno, Prebilovce”.

Upitan za natpise hrvatskih medija o situaciji u Srbiji, Vučić je rekao da je nejgova pres služba izračunala kako je u prethodnih 47 dana, svakodnevno izložen napadima u medijima te zemlje.

“Zahvalan sam im na tome, ne bi me napadali da bar malo ne vredim. Neke ranije nisu ni napadali, tada nismo imali ni Budimku, ni puteve, ni vojsku, ništa nismo imali osim što su im se neki svakog dana dodvoravali i izvinjavali”, rekao je Vučić u Požegi gde je prisustvovao otvaranju fabrike “Budimka”.

Upitan za incident koji su izazvali navijači zagrebačkog Dinama koji su na utakmici razvili uvredljivi transparent protiv “srpskih žena i dece” uz isticanje ustaškog slova U, Vučić je ocenio da se radi o ljudima koji treba da idu na lečenje jer su po njegovim rečima, očigledno pedofili.

“To više govori o njima nego o srpskim ženama i deci. Siguran da to nije većina Hrvata već skupina onih koji zbog svoje mržnje ne znaju šta će”, kazao je predsednik Srbije.

Beta