NOVI PAZAR – Brigadiri i brigadirke omladinske radne akcije “ Novi Pazar 2020“ u sklopu svojih aktivnosti obišli su Muzej „Ras“ i Izložbu fotografija postavljenu na gradskom šetalištu. Ovogodišnja omladinska akcija zvanično se završava večeras u znaku priznanja i udarničkih znački.

Brigadire i brigadirke omladinske radne akcije “ Novi Pazar 2020“ u Muzeju „“Ras“ dočekao je viši kustos i istoričar Nadžib Kočan.

„Prvo što ćete videti je arheološki prostor gde su svi eksponati sa našeg podrućja koji su dobijeni prilikom iskopavaja. Drugo odeljenje je istorijsko gde možete videti eksponate koji su takođe karakteristični za određeni vremenski period. Na spratu je etnologija, primenjena umetnost i jedna likovna zbirka“, istakao je Kočan.

Omladinci i omladinke nisu krili zadovoljsto i želju da saznaju nešto novo o svom gradu. Kao i sreću što su se priključili omladinskoj radnoj akciji.

Nakon obilaska muzeja akcijaši su obišli i izložbu ORA RIBARIĆE „Novi Pazar 2019“ koja je postavljena na gradskom šetalištu.

„Mi u štabu radne akcije ORA „Novi Pazara 2020“ vodili smo računa o svemu kako bi se deca, osim rada, družila uz igru i pesmu“, kazao je referent za informisanje ORA „Novi Pazar 2020“ Senko Župljanin.

Večeras se sprema brigadno veče gde će svi dobiti priznanja a oni najbolji će dobiti brigadirske i udarničke značke. Završno veče planira se uz logorsku vatru i prigodan brigadirski program.