NOVI PAZAR – U poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru od korona virusa su preminule tri osobe, a 75 je hospitalizovano, izjavio je na konferenciji za medije koordinator COVID bolnice Mirsad Ðerlek.

On je rekao da su dve preminule osobe iz Novog Pazara i jedna iz Tutina, a da se trenutno u toj bolnici nalazi 177 pacijenata.

“Nismo vraćali ljude iz bolnice, svakog čoveka koji ima ozbiljan problem hospitalizujemo, zbog čega je ovaj broj prijema malo veći. Transportovali smo tri osobe”, rekao je on.

Ðerlek je kazao da borba traje i da postoji ogromna podrška građana iz Novog Pazara, kao i da u taj grad dolaze donacije sa svih strana.

“Juče smo od ministarstva zdravlja dobili dva sanitetska vozila, dobijamo još dva vozila od naših Pazaraca Mirsada Jahovića i Adema Ljajića”, rekao je Ðerlek.

On je podsetio da bolnica ima opremu, ali da se stvari troše u enormnim količinama i da će primiti svaku donaciju.

Ðerlek je naglasio da bolnici ne treba novac, već sredstva i aparati.

Precizirao je da se očekuje još 25 zdravstvenih radnika koji treba da dođu u Novi Pazar na reagovanje ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

1 KOMENTAR

  1. Ko ovih deset sto je bilo ugaseno. E pahce jedno smrdljivo, jel ti sincic jos pomocnik gradonacelnika pahce lopovsko?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here