NOVI PAZAR – Tokom prethodnih 24 sata od posledica infekcije korona virusom u novopazarskoj bolnici preminula su dva pacijenta – po jedan iz Novog Pazara i Tutina, izjavio je koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Djerlek.

“U istom periodu prilimili smo još 13 pacijenata, čime je ukupan broj trenutno 209. U respiratorskoj jedinici imamo deset popunjenih kreveta, od kojih su troje i priključeni na aparate”, rekao je danas Djerlek.

Prema njegovoj oceni, iako je stanje daleko od dobrog, ono se polako stabilizuje, pošto je bolnica u proteklih nekoliko dana dobila pomoć kolega iz drugih bolnica i Vojske Srbije.

“Na raspolaganju sada imamo dodatnih 27 civilnih i 45 vojnih lekara i tehničara. Očekujem da do kraja dana vojna poljska bolnica počne da prima i prve pacijente”, rekao je Djerlek.

Koordinator bolnice je izjavio da je oko 70 lekara i sestara već izvesno vreme na bolovanju, što se donekle poklapa sa ljudstvom angažovanom iz drugih centara.

“Lično ću proveriti dokumentaciju svih bolovanja. Ukoliko se u bilo kojem slučaju ispostavi da je ono bilo lažirano, dobiće otkaz”, naglasio je Djerlek.

Beta/indeksonline.rs