SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine primio je danas u Sarajevu delegaciju Bošnjačkog nacionalnog veća predvođenu predsednicom dr. Jasminom Curić.

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog veća informisala je predsedavajućeg Džaferovića o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ocenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period.

Predsjednica Veća dr. Jasmina Curić zahvalila je predsedavajućem Džaferoviću za njegov lični angažman u osiguravanju pomoći za Sandžak, ističući da je posebno značajan dolazak lekara iz Bosne i Hercegovine u Novi Pazar.

Predsjedavajući Džaferović ponovio je svoju podršku radu Bošnjačkog nacionalnog veća, kao krovne organizacije koja okuplja i artikuliše interese svih Bošnjaka u Sandžaku.

Delegacija Veća informisala je predsedavajućeg Džaferovića o pozivu upućenom bošnjačkim političkim strankama u Sandžaku da se na osnovu ostvarenih izbornih rezultata udruže i formiraju zajednički bošnjački blok, obrazuju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije i stabilne bošnjačke skupštinske većine u sandžačkim gradovima i opštinama, kao i aktivnostima koje preduzimaju na zaštiti ustavnih prava Bošnjaka i na očuvanju i afirmaciji njihovog identiteta.

BNV

indeksonline.rs/BNV