NOVI SAD – Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) emitovaće sutra u podne novu onlajn emisiju “Nikome se ne ponovilo”, koja će biti posvećena 25. godišnjici genocida u Srebrenici.

Kako je saopštilo danas to novinarsko udruženje, u emisiji će učestvovati programski direktor Inicijative mladih za ljudska prava Ivan Djurić, programska menadžerka Foruma ZFD u Srbiji Nataša Govedarica i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić, dok će voditelj biti Darko Šper.

Emisije počinje sutra u 12 sati na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine. To je poslednja emisija u ovom ciklusu.

Razgovaraće se o trajnoj kampanji te tri organizacije, pod nazivom “Nikome se ne ponovilo”, čiji je cilj da Srebrenica postane univerzalni antiratni simbol.

“U emisiji će biti reči o tome da li je politika Srbije danas retrogradnija nego ranijih godina i postoji li uopšte alternativa nacionalističkoj opciji na političkoj sceni”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će biti reči o tome da li je moguće suočavanje sa prošlošću, ukoliko se o tome ne govori i kroz sistem obrazovanja.

“Ukoliko su ključne poruke na aktuelnim protestima u Beogradu i drugim gradovima inspirisane kosovskom mitologijom, šta se onda uopšte dešavalo u Srbiji poslednjih 30 i kusur godina, od 1988. godine kada se sa sličnim porukama krenulo u rušenje autonomije Vojvodine, odnosno tadašnje Jugoslavije? Šta to govori o zrelosti našeg društva, o njegovoj poziciji u odnosu na evropsko okruženje i civilizacijske vrednosti tog okruženja?”, navodi se u saopštenju.

Emisije počinje sutra u 12 sati na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine. To je poslednja emisija u ovom ciklusu.

NDNV je serijal emisija “NDNV Media Hub” pokrenuo početkom aprila povodom privodjenja koleginice Ane Lalić.

indeksonline.rs/Beta