NOVI OZAR – Nakon borbe sa korona virusom, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac javio se danas putem skajpa u Emisiji 150 minuta na TV Prva.

“Osećam se dosta bolje” 

Tokom gostovanja Biševac je govorio o svom zdravstvenom stanju, o tome da nije krio da je pozitivan na korona virus i o samoj njegovoj borbi sa virusom kao i o trenutnoj situaciji u gradu.

“Osećam se dosta bolje i naravno da nisam krio da sam bolestan. Onog trenutka, kada sam saznao da sam pozitivan javnost je o tome obaveštena. Imao sam obostranu upalu pluća, jedan deo lečenja sam proveo i u Opštoj bolnici Novi Pazar, sada sam u kućnoj izolaciji. Iskoristio bih ovu priliku da porodicama koji su izgubili svoje najmilije u borbi sa koronom i iz Novog Pazara, Sandzaka, Srbije i regiona izrazim saučešće i nazdravim glavu” – rekao je Biševac.

Takodje je naveo da je radio ponovno testiranje i rezultate očekuje ovih dana i da se nada da će biti negativni kao i da  će moći punim kapacitetom da se vrati na posao i bude sa svojim sugrađanima.

Na pitanja o situaciji u gradu, Biševac je istakao da situacija jeste teška ali dosta stabilnij.

“Želim prvo da se zahvalio medicinskom osoblju iz Novog Pazara koje je na prvoj liniji fronta i koje radi neljudski u borbi za svakog pacijenta” – dodao je Biševac.

Zahvalio se i medicinskom osoblju iz Srbije koje je ostavilo svoje porodice i došlo u Novi Pazar da pomogne. Takodje se zhvalio prijateljskim zemljama i gradovima koji su ponudili pomoć, humanitarnim društvima, pojedincima iz grada zemlje i regiona, posebno se zahhvalio dijaspori,  Vladi R.Srbije, koja je pored redovnog snabdevanja OB Novi Pazar šalje još 10 raspiratora.

 “Novi Pazar zaista nije sam”

Tokom video poziva posebno se osvrnuo na to da su ljudi u Novom Pazaru uplašeni i da je to razumljivo.

“U jednom trenutku je bio veliki priliv pacijenata i zdravstveni sistem u Novom Pazaru nije izdržao” – rekao je Biševac.

Naveo je da je bilo teško gledati sve to i da je sigurno bilo i organizacionih greški, ali sada nije trenutak da se govori o tome. 

“Sada je trenutak da svi svoja politička ubeđenja ostavimo po strani i da zajedno izađemo iz krize u borbi protiv korone, nakon nadam se uspešne borbe biće prilike da se podvuče crta i o odgovornosti i da se razgovara o politici” – zaključio je Biševac.

M.Z.