BEOGRAD – Na skupu ispred Skupštine Srbije došlo je do meteža i sukoba koji je usledio nakon što je jedna grupa demonstranata bacala petarde i palila baklje u Pionirskom parku, zbog čega su okupljeni reagovali zvižducima i povicima “Ua, ua!”.Kako javlja reporter Bete, nekoliko snažnih momaka pokušalo je uz pomoć megafona da smiri situaciju poručivši da su kamenje i petarde u službi Aleksandra Vučića.

Njih je pokušala da prekine jedna grupa momaka koja je duže vreme provocirala sve koji su pozivali da se sedne i da protesti ostanu mirni.

U jednom trenutku došlo je do komešanja i jurnjave, kada su okupljeni, kako se moglo čuti, pokušali da udalje one za koje smatraju da prave probleme.

Ta grupica koja je bežala naterana je da sedne na zemlju, a okupljeni su tražili da skinu maske i kapuljače, što ovi nisu hteli da urade.

Istovremeno, neki od gradjana tražili su od okupjenih da ih ne diraju.

U toj izuzetno napetoj situaciji došlo je do košknja pa i udaranja.

Na drugom delu skupa odjednom je počelo gadjanje flašicama vode, dogodio se i sukob, pri čemu su okupljeni vikali “Provokacija, provokacija” i “Koliko vas plaćaju!”

U toj jurnjavi jedna grupica demonstranata je pobegla kroz park tako da se, kako javlja reporter Bete sa lica mesta, situacija smirila.

indeksonline.rs/Beta