BEOGRAD – Članica Predsedništva SNS Nela Kuburović osudila je nasilje i divljaštvo ispred Doma Narodne skupštine i zatražila od nadležnih organa da hitno procesuiraju odgovorne za kršenje javnog reda i mira, ali i ugrožavanje ljudskih života usled epidemije Kovid 19.

“Potpuno je neprihvatljivo da u vreme kada se čitava država bori sa opakim virusom i kada su svi usredsređeni na spašavanje ljudskih života iznemogla opozicija pribegava ovakvim nasilničkim metodama, koje su, sada je već to svima ocigledno, njen jedini adut u nedostatku bilo kakve politike i bilo kakvih rešenja”, navela je Kuburović u saopštenju.

Ocenjuje da oni koji su iz političke nemoći ponovo pribegli nasilju sada prevazišli sebe, dodajući da su priliku da odmere političku snagu i snagu svoje politike imali na nedavnim izborima, ali da su tu šansu propustili.

“Građani su u nikad većem broju na tim izborima jasno pokazali podršku politici predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, a ne politici nasilja, ugrožavanja ljudskih života, upada u najviše institucije zemlje, politici krvavih glava, zapaljenih policijskih automobila”, navodi Kuburović.

Ona kaže da nasilničke slike ispred najvišeg zakonodavnog tela u zemlji svakako nisu slika današnje kulturne, napredne, ekonomski jake i zemlje koja je uspešna na putu reformi, već predstavljaju pokušaj destabilizacije zemlje, povratka u prošlost, urušavanja bilo kakve budućnosti za građane Srbije.

Indeksonline.rs/Tanjug