BEOGRAD – U razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nije bilo reči o personalnim rešenjima, ali je Vučić rekao da će biti puno kadrovskih osveženja, preneo je novinarima lider SDPS Rasim Ljajić.

“Predsednik nam je rekao i da ćemo u narednih 15 dana imati novi krug konsultacija i razgovarati o pitanjima koja vas najviše interesuju, jer danas o tome nije bilo reči”, rekao je Ljajić novinarima nakon konsultacija.

Na pitanje kakav je njegov lični stav, da li svi koji su ušli u skupštinu, treba da uđu i u vladu, Ljajić je odgovorio – “ne treba”, jer bi, kaže, bilo loše da Srbija ostane bez opozicije u parlamentu.

“Ja sam danas rekao šta mislim o tome. Nisam spominjao nijednu stranku, da li treba ili ne, jer to i nije moj posao, ali mislim da Srbija u parlamentu treba da se ima vlast i opoziciju, da je to dobro za zemlju, za vladu da ima korektiv koji kritikovati poteze i akcije vlade, kao deo normalnog političkog procesa u zemlji i u parlamentu”, rekao je Ljajić.

I on je naveo da će nova vlada biti vlada kontinuiteta po pitanju programa, plana i prioriteta, a to su ekonomija, infrastruktura i poboljšanje pozicije zemlje na međunarodnom planu, posebno u svetu pregovora oko KiM.

“Postoje različite vrste inicijativa iz EU i SAD i Srbija treba da spremno i sa novom vladom uđe u te pregovore”, rekao je Ljajić, čiji je SDPS bio na listi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

indeksonline.rs/Tanjug