BEOGRAD – Ispred Skupštine Srbije oko 20.40, demonstranti okupljeni uz zaštitnu ogradu gađali su plastičnim flašama sa vodom i limenkama, obezbeđenje u civilu, a u jednom trenutku oborili su zaštitnu ogradu.

Jedan od učesnika protesta pozvao ih je da se smire i povuku od zaštitne ograde, što su oni učinili, ograda podignuta, ali je nastavljen verbalni sukob, a ka obezbeđenju je poletela još neka flaša.

U grupi koja je oborila ogradu je bio i Srđan Nogo.

U jednom trenutku, jedan mladić je preskočio ogradu i došao na stepenice skupštine i rukama pozvao okupljene da mu se pridruže, što niko nije učinio, te se on vratio preko ograde.

Potom je još jedan demonstrant, sa majicom Obraza, preskočio zaštinu ogradu, ali ga je vratio drugi učesnik protesta.

Prethodno je grupa, koja se predstavlja kao ratni veterani, zajedno sa pripadnicima Inicijative “Ne damo Kosovo” pročitala svoje zahteve, među kojima su ostavke predsednika, ministra policije i direktora policije zbog upotrebe prekomerne sile, zatim da se dijalog o KiM vrati u SB UN i da se poštuje rezolucija 1244.

Nakon čitanja zahteva došlo je do manjeg incidenta kada je jedan od učesnika protesta udario jednog od veterana, ali su se strasti brzo smirile, mada i dalje ima tenzija ispred skupštinsih stepenica.

indeksonline.rs/Tanjug