NOVI PAZAR – U saradnji sa Gradskom čistoćom koja redovno dezinfikuje grad, pomoć u čišćenju dala je i Vojska Republike Srbije. Biće dezifikovane najprometnije ulice kao i zdrastvene institucije.

Kako bi sprečili širenje korona virusa u Novom Pazaru radnici Gradske čistoće svakodnevno dezinfikuju i čiste grad a poseban akcenat stavljen je na zdrastvene institucije i mesta gde se leče kovid pacijenti.

„Svi kapaciteti Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ su angažovani kako u vidu mehanizacije tako i u vidu ljudstva, radimo u tri smene 24 sata dnevno. Pre svega mislim na službu dezinfekcije i pranja kao i službu održavanja javne higijene. Odbzirom na trenutnu situaciju u kojoj se nalazimo angažovali smo dodatnu ekipu koja svakodnevno nekoliko puta u toku dana vrši dezinfekciju isključivo oko zdrastvenih površina, a pre svega oko Opšte bolnice koja je pretvorena u kovid bolnicu. Danas smo na ispomoć dobili jednu ekipu Vojske Srbije koja će nam pomoći na dezinfekciji ulica i javnih površina i ja im se ovom prilikom ispred svh građana Novog Pazara, kao i ispred gradske uprave i našeg preduzeća zahvaljujem“, kazao je tehnički direktor JKP „Čistoća“ Dino Skenderović.

Pripadnici Vojske Srbije iz 246. bataljona atomsko biološke i hemijske odbrane se angažuju na zadatku u Novom Pazaru na dezinfekciji i higijenskom kupanju kovid pacijenata i medicinaskog osoblja kao i na dezinfekciji puteva i ulica u Novom Pazaru. Osim Novog Pazara ova dezinfekcija je urađena i u Sjenici a u planu je dezinfekcija i u Tutin.