BEOGRAD – Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” ;danas dostavlja prvi kontigent prikupljene pomoći zdravstvenim ustanovama Novog Pazara, Tutina i Sjenice i poziva gradjane na nastavak prikupljanja pomoći.

“Naš štab u Beogradu, u Dositejevoj ulici broj 13 (prvi sprat, stan broj 2) će biti otvoren za sve one koji žele i mogu da doniraju zaštitne maske, rukavice, posteljinu, kape, kaljače, mantile za jednokratnu upotrebu, vizire, zaštitne naočare, sredstva za dezinfekciju, ampule vitamina C i Alfa D3 i Longacef”, naveli su u saopštenju i zahvalili svima koji su se uključili u prikupljanje pomoći.

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović je u ponedeljak pokrenula tu akciju solidarnosti u kojoj učestvuju mnoge organizacije i pojedinci.

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” je navela da je ;sakupljeno blizu dva miliona dinara i kupljena medicinska i zaštitna oprema potrebna medicinskim ustanovama u tri grada, dok gradjani Beogradu u prostorije Inicijative donose svoje zalihe opreme i materijala.

“Sva kupljena i donirana oprema spakovana je u dva kombija i jedan automobil i biće podeljena zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu”, kazali su oni.

U saopštenju su istakli link za novčanu pomoć za tri grada: https://www.donacije.rs/projekat/pomoc-novi-pazar-tutin-sjenica/

Beta/indeksonline.rs