BEOGRAD – Nova sezona u Super ligi Srbije počinje u petak, u proširenom formatu uz učešće 20 klubova, a titulu će braniti fudbaleri Crvene zvezde.

Ekipe su imale skoro mesec i po dana za pripreme, pošto je prošla sezona završena 20. juna, dok je finale Kupa igrano četiri dana kasnije. Ta sezona je prvo bila prekinuta zbog pandemije korona virusa, a zatim je i skraćena, odnosno nije se igrao plej-of i plej-aut, već samo utakmice regularnog dela, ukupno 30 kola.

U petak su na programu tri utakmice, Spartak će od 19 časova dočekati Zlatibor, u isto vreme TSC će biti domaćin Vojvodini, a sat kasnije počeće duel u Lučanima izmedju Mladosti i Javora.

Zvezda će u subotu od 19.30 na svom stadionu igrati protiv Novog Pazara, koji se odlukom FSS vratio ove sezone u Super ligu.

Partizan će u subotu od 17.30 igrati u Kruševcu protiv Napretka sa kojima je u poslednjih nekoliko utakmica imao velikih problema. Crno-beli žele na pravi način da počnu sezonu u kojoj će pokušati da prekinu niz od tri titule Zvezde.

Radnički će ove sezone probati da izbori mesto u kvalifikacijama za Evropu, a u prvom kolu u subotu od 19.30 dočekaće povratnika u elitu Metalac. Mačva će u isto vreme Šapcu igrati protiv Bačke, dok će Proleter dočekati Rad, koji se prošle sezone borio za opstanak u ligi.

U subotu od 19.30 u Beogradu će se igrati dve utakmice – Čukarički će biti domaćin Indjiji, a Voždovac će dočekati Radnik iz Surdulice.

Utakmice prvog kola Super lige Srbije:

Petak:

Spartak – Zlatibor (19.00)TSC – Vojvodina (19.00)Mladost – Javor (20.00)

Subota:

Napredak – Partizan (17.30)Crvena zvezda – Novi Pazar (19.30)Radnički – Metalac (19.30)Mačva – Bačka (19.30)Proleter – Rad (19.30)Čukarički – Indjija (19.30)Voždovac – Radnik (19.30)

indeksonline.rs/Beta